En annorlunda bolognesesås som går snabbt att laga och ger nya spännande smaker från Italien. Italiensk fläskkorv finns på delikatessavdelningen i livsmedelsbutiker. Välj en korv med hög andel kött.
Instruktioner
- Skär ändarna av korvarna, tryck ut köttet och släng skinnet. Hacka köttet fint. Hacka löken.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme och fräs lök och vitlök cirka 5 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt korvköttet och stek under omrörning 8-10 minuter tills köttet är brynt. Tillsätt basilika och persilja och fräs 1 minut. Blanda ner tomaterna och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 10 minuter.
- Koka under tiden spaghettin 8-10 minuter tills al dente och låt den rinna av väl.
- Lägg upp pastan i djupa tallrikar och portionera upp såsen ovanpå. Strö över parmesanost och servera genast.
Publicerat den
23 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar