Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga julköttbullar

 
Skriv ut

Toppengoda! Det går naturligtvis att inskränka kryddandet till bara salt och peppar om man är rädd för kryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och skär i klyftor. Häll oljan i en långpanna. Lägg i potatisen, salta, peppra och ställ in i ugnen.
  3. Blanda ägget, yoghurten, potatismjölet och ströbrödet i en stor bunke. Låt ströbrödet svälla några minuter. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin, ta bort kärnorna och hacka den. Fräs löken, vitlöken och chilin i olivoljan. Det ska bli blankt och mjukt, inte brynt. Låt svalna!
  4. Skölj och hacka persiljan fint. Blanda ner den stekta avsvalnade lökblandningen i bunken tillsammans med persiljan och köttfärsen. Krydda med peppar, salt, spiskummin (kan inte ersättas med vanligt kummin), timjan och kanel. Blanda ordentligt.
  5. Rulla små köttbullar. Stek på medelvärme i margarinet. Stek i omgångar eller i flera stekpannor så att köttbullarna blir fint brynta och genomstekta.
  6. Lägg de stekta köttbullarna på ett ugnssäkert fat och håll de varma i ugnen.
  7. Servera med ugnsstekt klyftpotatis, grönsallad och gärna citron att pressa över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.