Toppengoda! Det går naturligtvis att inskränka kryddandet till bara salt och peppar om man är rädd för kryddor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatisen och skär i klyftor. Häll oljan i en långpanna. Lägg i potatisen, salta, peppra och ställ in i ugnen.
- Blanda ägget, yoghurten, potatismjölet och ströbrödet i en stor bunke. Låt ströbrödet svälla några minuter.
Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin, ta bort kärnorna och hacka den. Fräs löken, vitlöken och chilin i olivoljan. Det ska bli blankt och mjukt, inte brynt. Låt svalna!
- Skölj och hacka persiljan fint. Blanda ner den stekta avsvalnade lökblandningen i bunken tillsammans med persiljan och köttfärsen. Krydda med peppar, salt, spiskummin (kan inte ersättas med vanligt kummin), timjan och kanel. Blanda ordentligt.
- Rulla små köttbullar. Stek på medelvärme i margarinet.
Stek i omgångar eller i flera stekpannor så att köttbullarna blir fint brynta och genomstekta.
- Lägg de stekta köttbullarna på ett ugnssäkert fat och håll de varma i ugnen.
- Servera med ugnsstekt klyftpotatis, grönsallad och gärna citron att pressa över.
Publicerat den
18 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar