Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga julspjäll

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Revbensspjäll med äpplen och katrinplommon i foliepaket i långpannan. Enkelt, behändigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg spjällen på en stor bit ugnsfolie. Blanda kryddorna och gnid in spjällen runt om. Skär äpplena i stora klyftor, ta bort kärnhusen. Lägg äpplena och katrinplommonen runt spjällen. Vik ihop till ett paket, lägg det med skarven uppåt i en långpanna. Sätt in den mitt i ugnen och stek ca 45 min.
  2. Ta ut långpannan, öppna folien, pensla spjällen och stek ca 45 min. Vänd dem efter halva tiden och pensla, så att de får färg på båda sidor. Späd ev med 1-1½ dl vatten mot slutet.
  3. Skär spjällen i portionsbitar, lägg upp dem med frukten och skyn. Servera med kokt eller bakad potatis, rödkål och ev en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.