Revbensspjäll med äpplen och katrinplommon i foliepaket i långpannan. Enkelt, behändigt och gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
Lägg spjällen på en stor bit ugnsfolie. Blanda kryddorna och gnid in spjällen runt om. Skär äpplena i stora klyftor, ta bort kärnhusen. Lägg äpplena och katrinplommonen runt spjällen. Vik ihop till ett paket, lägg det med skarven uppåt i en långpanna. Sätt in den mitt i ugnen och stek ca 45 min.
- Ta ut långpannan, öppna folien, pensla spjällen och stek ca 45 min. Vänd dem efter halva tiden och pensla, så att de får färg på båda sidor. Späd ev med 1-1½ dl vatten mot slutet.
- Skär spjällen i portionsbitar, lägg upp dem med frukten och skyn. Servera med kokt eller bakad potatis, rödkål och ev en sallad.
Publicerat den
18 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar