Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga vardagsjärpar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här goda järparna är en praktisk vardagsrätt, de är inte bara goda och mättande utan även lätta och nyttiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av brödkanterna och släng dem. Lägg resten av brödet i mjölken. Blanda bröd, köttfärs, ägg, vitlök, fänkål, chiliflingor, persilja, salt och 1 msk olja i en stor skål. Blanda med händerna till en slät köttfärssmet. Täck över med plastfolie och kyl minst sex timmar eller över natten så att smakerna utvecklar sig ordentligt.
  2. Skölj händerna med kallt vatten och rulla smeten till 12 järpar med våta händer.
  3. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna. Stek järparna 15 minuter, vänd dem då och då, tills de är väl brynta runtom och genomstekta. Servera med gröna ärter, potatismos och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.