De här goda järparna är en praktisk vardagsrätt, de är inte bara goda och mättande utan även lätta och nyttiga.
Instruktioner
- Skär av brödkanterna och släng dem. Lägg resten av brödet i mjölken. Blanda bröd, köttfärs, ägg, vitlök, fänkål, chiliflingor, persilja, salt och 1 msk olja i en stor skål. Blanda med händerna till en slät köttfärssmet. Täck över med plastfolie och kyl minst sex timmar eller över natten så att smakerna utvecklar sig ordentligt.
- Skölj händerna med kallt vatten och rulla smeten till 12 järpar med våta händer.
- Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna. Stek järparna 15 minuter, vänd dem då och då, tills de är väl brynta runtom och genomstekta. Servera med gröna ärter, potatismos och en grönsallad.
Publicerat den
27 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar