Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddlamm i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt god gryta med lagom tjock sås. Det är löken som ger fin konsistens och en helt underbar doft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg först lergrytan i blöt någon timme eller 24 timmar om den är helt ny. Olja den blötlagda grytan invändigt (kan hoppas över).
  2. Klappa in köttbitarna med curry. Varva kött och övriga ingredienser. Slå över tomatjuicen blandad med sojan. Lägg på det våta locket.
  3. Ställ in grytan i kall ugn och börjata tid när termostaten kommit upp i 200º. Då ska grytan stå 1 timme.
  4. Resultatet blir en härligt god gryta med lagom tjock sås (det är löken som ger fin konsistens här) och en helt underbar doft. Njut denna härliga lammgryta med ris eller råris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.