Lammytterfilén ska gravas i 2 dygn och därefter frysas i 2.
Instruktioner
- Putsa lammfilén fri från hinnor och senor. Blanda salt och socker med alla kryddorna. Lägg lamytterfilén i en plastpåse och häll på kryddblandningen.
- Arbeta in blandningen i köttet och häll på konjak. Knyt ihop påsen och låt grava i kylskåp i 2 dygn.
- Torka av köttet och frys in det minst 2 dygn.
- Basilikakräm: Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa till en slät grön kräm.
- Pinjenötter: Smält smöret i en stekpanna. Häll ner pinjenötterna när det slutat bibbla. Tillsätt salt. Stek under omrörning tills pinjenötterna är gyllenbruna.
- Ta fram och låt köttet halvtina. Skär tunna skivor. Lägg köttet på skedar eller i små skålar. Klicka på basilikakrämen och toppa med pinjenötter, Garnera med röd basilika.
Publicerat den
15 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar