Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddrimmad lammytterfilé med basilikakräm

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lammytterfilén ska gravas i 2 dygn och därefter frysas i 2.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa lammfilén fri från hinnor och senor. Blanda salt och socker med alla kryddorna. Lägg lamytterfilén i en plastpåse och häll på kryddblandningen.
  2. Arbeta in blandningen i köttet och häll på konjak. Knyt ihop påsen och låt grava i kylskåp i 2 dygn.
  3. Torka av köttet och frys in det minst 2 dygn.
  4. Basilikakräm: Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa till en slät grön kräm.
  5. Pinjenötter: Smält smöret i en stekpanna. Häll ner pinjenötterna när det slutat bibbla. Tillsätt salt. Stek under omrörning tills pinjenötterna är gyllenbruna.
  6. Ta fram och låt köttet halvtina. Skär tunna skivor. Lägg köttet på skedar eller i små skålar. Klicka på basilikakrämen och toppa med pinjenötter, Garnera med röd basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.