En mild, fyllig currygryta gjord på färdigköpt baitikrydda för att det ska gå fortare. Smaken och konsistensen är fräsch.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär kycklingfiléerna i bitar och potatisarna i klyftor.
Finhacka löken och ingefäran. Pressa vitlöken.
- Värm en stekpanna med oljan. Fräs kycklingen tills den blivit gyllengul i kanterna och vit runtom, ca 4 minuter.
- Blanda ner potatis, lök, vitlök och ingefära, fräs ytterligare 4 minuter tills det stekta fått fin färg.
- Tillsätt tomaterna, buljong och currypasta och låt det koka upp.
Sjud sakta i 20 minuter tills kycklingen blivit genomkokt och såsen tjocknat.
- Rör ned hackad koriander och salta och peppra om det behövs.
- Servera kycklinggrytan med basmatiris, yoghurt och citronklyftorna.
Publicerat den
5 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar