Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling baiti

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mild, fyllig currygryta gjord på färdigköpt baitikrydda för att det ska gå fortare. Smaken och konsistensen är fräsch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar och potatisarna i klyftor. Finhacka löken och ingefäran. Pressa vitlöken.
  3. Värm en stekpanna med oljan. Fräs kycklingen tills den blivit gyllengul i kanterna och vit runtom, ca 4 minuter.
  4. Blanda ner potatis, lök, vitlök och ingefära, fräs ytterligare 4 minuter tills det stekta fått fin färg.
  5. Tillsätt tomaterna, buljong och currypasta och låt det koka upp. Sjud sakta i 20 minuter tills kycklingen blivit genomkokt och såsen tjocknat.
  6. Rör ned hackad koriander och salta och peppra om det behövs.
  7. Servera kycklinggrytan med basmatiris, yoghurt och citronklyftorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.