Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling coq av vin

 
Skriv ut

Låter hur gott som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i grova delar. Bryn kycklingdelarna runt om i smör och olja i en stor gryta, bryn dem noga runt om så de blir riktigt vackra.
  2. Rör i tomatpuré och fräs ett par sekunder, hälli vin och vinäger, krydda med timjan och lagerblad. Tillsätt vitlöksklyftorna och pepparkornen rör om ordentligt.
  3. Låt koka i ca 30 min, ställ dig över grytan ofta och låt vinångorna leka med ditt sinne.
  4. Plocka upp kycklingbitarna och sila såsen. Se till att du inte silar ner såsen i vasken, det är lätt hänt och då är det kört. Koka ihop såsen till den har tjocknat lite.
  5. Under tiden bryner du pancettan eller sidfläsk ganska knaprigt utan att det bränns, låt rinna av och rör ner i vingrytan. Skär champinjonerna i grova bitar, stek dem gyllene i smör och lägg dem i grytan tillsammans med kycklingdelarna.
  6. Värm upp ordentligt och smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med persilja eller färsk timjan.
  7. Servera med bröd, sallad och kpkt pasta eller ris. Glöm inte vinet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.