Låter hur gott som helst.
Instruktioner
- Skär kycklingen i grova delar. Bryn kycklingdelarna runt om i smör och olja i en stor gryta, bryn dem noga runt om så de blir riktigt vackra.
- Rör i tomatpuré och fräs ett par sekunder, hälli vin och vinäger, krydda med timjan och lagerblad. Tillsätt vitlöksklyftorna och pepparkornen rör om ordentligt.
- Låt koka i ca 30 min, ställ dig över grytan ofta och låt vinångorna leka med ditt sinne.
- Plocka upp kycklingbitarna och sila såsen. Se till att du inte silar ner såsen i vasken, det är lätt hänt och då är det kört. Koka ihop såsen till den har tjocknat lite.
- Under tiden bryner du pancettan eller sidfläsk ganska knaprigt utan att det bränns, låt rinna av och rör ner i vingrytan. Skär champinjonerna i grova bitar, stek dem gyllene i smör och lägg dem i grytan tillsammans med kycklingdelarna.
- Värm upp ordentligt och smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med persilja eller färsk timjan.
- Servera med bröd, sallad och kpkt pasta eller ris.
Glöm inte vinet.
Publicerat den
23 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar