Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatbrässerad kyckling med vitt vin och rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera den här möra och smakfulla kycklingen med rostad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda potatisen med olivolja, 1 msk finhackad rosmarin, salt och peppar på en plåt. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 35-40 minuter.
  3. Bryn kycklingen i olja i en vid gryta. Salta och peppra.
  4. Skala och strimla löken, tillsätt i grytan och fräs i någon minut. Tillsätt vinet och låt koka in kycklingen ca 3 minuter. Tillsätt finkrossade tomater och finhackad rosmarin.
  5. Låt kycklingen småkoka under lock i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med rostad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.