Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coq au vin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En trevlig och smakrik kycklingrätt med sidfläsk, vitlök och rödvin. Tillsammans med potatispuré och ett glas Roodeberg får du en perfekt middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kyckling
  2. 1. Skölj och stycka kycklingen i 8 delar. 2. Skär fläsket i tärningar. 3. Hacka vitlöken och skölj och hacka purjolöken. 4. Värm en gryta och stek fläsket. 5. Lägg i vitlök och purjolök och fräs med i några minuter. 6. Bryn kycklingbitarna i smör och olja i en stekpanna, lägg sedan över i en gryta. 7. Tillsätt lagerblad, timjan, rosmarin och rivet skal av citron samt soja, buljong och rödvin. 8. Sjud under lock i ca 25 minuter. 9. Dela champinjonerna i bitar, skala och dela morötterna i mindre bitar och skala löken. 10. Fräs champinjoner, morötter och lök i lite smör och lägg ner i grytan. 11. Sjud i ytterligare ca 15 minuter. 12. Smaka av med salt och peppar och red av med maizena mjöl.
  3. Potatispuré
  4. 1. Koka potatisen på låg värme så att den inte går sönder. 2. När potatisen är mjuk låt den ånga av. 3. Koka under tiden upp mjölk, grädde och smör. 4. Vispa ihop potatisen med hjälp av en elvisp och tillsätt vätskan lite i taget. 5. Smaka av med salt.
  5. Servering Strö över persilja över grytan. Servera med puré.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.