Perfekt att förbereda dagen innan. Det blir en fylligare smak då.
Instruktioner
- Om du har hel kyckling, dela den i mindre mumsbitar.
- Hacka hälften av löken grovt, resten skärs i tunna skivor.
- Blanda grovhackad lök, grovhackad ingefära och vitlök i mixern och mixa ihop det.
- Hetta upp olja i en vid och djup gryta eller stekpanna och lägg i den skivade löken. Stek under omrörning tills löken är djupt rödbrun. Ta upp den med hålslev och pressa ur så mycket olja som möjligt, ställ den åt sidan.
- Ta stekpannan av plattan, lägg i blandningen från mixern och stek den sedan under omrörning 3-4 minuter. Krydda med koriander, spiskummin, gurkmeja och kajennpeppar och rör om.
- Tillsätt 1 msk yoghurt och rör tills den har absorberat av såsen. Tillsätt all yoghurt på samma vis, 1 msk i taget. Lägg i kycklingbitarna och rör i några minuter.
- Häll i vattnet, tomaterna och saltet och låt koka under lock på svag värme i 20 minuter eller till kycklingen faller sönder. Tillsätt garam masala och den stekta löken, blanda väl och låt koka under lock 7-8 minuter eller till såsen tjocknat. Skeda bort överflödigt fett och servera med finhackad koriander över. Gott med ris till.
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar