Kycklingfilé och grönsaker är lätt och snabbt att laga till. Frysta wokgrönsaker går förstås också bra att använda. Här kryddar jag med het indonesisk sambal, soja och sherry. Har man inte sherry går det bra att byta ut det till lite torrt vitt vin.
Instruktioner
- Tina kycklingbrösten, ta av skinnet och skär dem i drygt centimeterstora bitar. Rör ihop äggvitan med 1/2 tsk salt och 1/2 msk maizena. Vänd kycklingbitarna i blandningen.
- Skär bort det gröna på purjon, klyv det vita på längden och skölj under vattenkranen. Skär sedan centimetertjockt tvärs över. Skala och finhacka vitlöken.
- Skär paprikan i bitar dubbelt så stora som kycklingen. Rensa och skiva svampen, om du använder färsk.
- I en skål blandar du 1 msk maizena, sherryn, hönsbuljongen, sojan och sambal oelek. Sätt en wokpanna, järngryta eller stor stekpanna på stark värme och låt oljan bli riktigt het.
- Lägg i kycklingen. Stek den i 2 minuter. Rör om så att inte kycklingbitarna fastnar i varandra. Så är det dags för purjon, paprikan och vitlöken som får steka med under omrörning i ytterligare 2 minuter.
- Så lägger du i svampen och fräser 1 minut. Häll till sist över buljongblandningen och rör om tills såsen tjocknar.
- Servera genast med jasminris eller nudlar
Publicerat den
9 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar