Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med gratäng

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En härlig smalgratäng som blir krämig och god genom att man river potatis och morot och sedan kokar upp med mjölken före gräddningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv potatis och morot grovt. Lägg det i en kastrull och häll på mjölk och fond. Låt koka någon minut. Pressa ner vitlöken. Häll alltihop i en ugnssäker form. Strö över osten.
  2. Ta av skinnet från kycklingbenen, lägg på ett ugnssäkert fat och pensla med olja blandad med soja. Krydda med salt och peppar. Stek kycklingen och gratäng i mitten av ugnen ca: 30 minuter. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.