Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med gult ris

 
Skriv ut

En god vardagsrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka vitlöken. Lägg kycklinglåren i en skål och vänd ihop med vitlök och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet 2-3 timmar.
  2. Skala och hacka löken och strimla paprikan. Klappa kycklinglåren torra, hetta upp oljan i en stor gryta och bryn dem runt om.
  3. Lägg i lök och paprika och stek under omrörning några minuter tills löken mjuknat. Häll i citronsaft och vitlök från marinaden, rör i saffran och lagerbladet. Lägg i buljongtärning, häll på vatten och vitt vin. Koka upp.
  4. Koka 5 minuter, rör i riset och låt koka under lock tills riset är kokt och kycklinglåren färdiga. Servera direkt ur grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.