Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En enkel kycklingrätt med massor av smak. Tar en stund att få klar eftersom kycklingen ska grillas, men det är verkligen lätt att få till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kycklingen. Dela kycklingen i 8 bitar + vingarna.
  2. Blanda fettet med soja och kryddor. Pensla bitarna runt omkring och lägg i en eldfast form. Se till att "baksidan" på bitarna ligger upp - de ska vändas. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut ur ugnen, pensla undersidan igen, vänd bitarna och pensla ovansidan. Ställ in i ugnen och grädda ytterligare ca 20 minuter.
  3. Sås: finhacka löken. Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna. Fräs löken i fettet en liten stund men inte tills det tar färg. Fräs kryddorna tillsammans med löken. Tillsätt lite sky av kycklingen men se till att skyn inte är för varm om du använder lätt creme fraiche, det kan skära sig. Lägg i tomatklyftorna och låt det bli varmt.
  4. Gott till är ris eller potatis, varm broccoli och kanske en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.