En enkel kycklingrätt med massor av smak. Tar en stund att få klar eftersom kycklingen ska grillas, men det är verkligen lätt att få till.
Instruktioner
- Börja med kycklingen. Dela kycklingen i 8 bitar + vingarna.
- Blanda fettet med soja och kryddor. Pensla bitarna runt omkring och lägg i en eldfast form. Se till att "baksidan" på bitarna ligger upp - de ska vändas. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut ur ugnen, pensla undersidan igen, vänd bitarna och pensla ovansidan. Ställ in i ugnen och grädda ytterligare ca 20 minuter.
- Sås: finhacka löken. Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna. Fräs löken i fettet en liten stund men inte tills det tar färg. Fräs kryddorna tillsammans med löken. Tillsätt lite sky av kycklingen men se till att skyn inte är för varm om du använder lätt creme fraiche, det kan skära sig. Lägg i tomatklyftorna och låt det bli varmt.
- Gott till är ris eller potatis, varm broccoli och kanske en grönsallad.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar