Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med kamutvetesallad och granatäpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Citruskycklingen får god smak av citron och timjan som sedan läggs på en bädd av matig kamutvetesallad och toppas med krispiga granatäppelkärnor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skrubba limen och citronen i hett vatten och riv skalet. Blanda skalet och timjan i en skål. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna.
  3. Klappa in filéerna med citrus- och timjanblandningen och lägg dem i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Ställ in i ugnen och stek i ca 15 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt.
  4. Lägg kamutvete, vatten och buljongtärning i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i ca 10-15 minuter, tills vattnet kokats in. Skär gurka, paprika och avokado i små tärningar. Dela och gröp ur granatäpplet, hacka koriandern.
  5. Blanda ner grönsaker och koriander i kamutvetet och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite olivolja och strö över granatäppelkärnorna.
  6. Skrubba limen till yoghurten och riv skalet. Blanda limeskal med yoghurt och smaka av med limesaft, salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med kamutvetesallad, granatäpplekärnor och en klick limeyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.