Citruskycklingen får god smak av citron och timjan som sedan läggs på en bädd av matig kamutvetesallad och toppas med krispiga granatäppelkärnor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skrubba limen och citronen i hett vatten och riv skalet. Blanda skalet och timjan i en skål. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna.
- Klappa in filéerna med citrus- och timjanblandningen och lägg dem i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Ställ in i ugnen och stek i ca 15 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Lägg kamutvete, vatten och buljongtärning i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i ca 10-15 minuter, tills vattnet kokats in.
Skär gurka, paprika och avokado i små tärningar.
Dela och gröp ur granatäpplet, hacka koriandern.
- Blanda ner grönsaker och koriander i kamutvetet och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite olivolja och strö över granatäppelkärnorna.
- Skrubba limen till yoghurten och riv skalet. Blanda limeskal med yoghurt och smaka av med limesaft, salt och peppar.
- Servera kycklingen med kamutvetesallad, granatäpplekärnor och en klick limeyoghurt.
Publicerat den
14 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar