Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med parmesan och prosciutto

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett snabbt och enkelt recept, perfekt när man har bråttom, men som ändå blir väldigt gott. Det faktum att man bankar ut filén förkortar tillagningstiden och minskar risken för att köttet inte blir genomstekt. Bild kommer vid nästa tillfälle jag lagar det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléerna på var sitt ark plastfolie. Salta och lägg på timjan. Riv över citronskal och parmesan, direkt från rivjärnet. Täck med prosciuttoskivorna och låt dem överlappa varandra något.
  2. Lägg sedan ett lager plastfolie ovanpå. Ta en gjutjärnspanna eller vanlig kastrull och banka ut filéerna till ca en cm tjocklek. Hetta upp rapsolja och smör i stekpanna och stek filéerna ett par minuter på var sida. Salta och peppra på "kycklingsidan". Sidan med skinka ska ha fin brun stekyta och vara knaprig. Lägg upp på tallrikar, gärna varma.
  3. Fräs sedan upp bönorna i stekfettet efter filéerna. Tillsätt kycklingfond och balsamvinäger. Häll sist över grädden. Låt stå och gotta till sig någon minut.
  4. Servera med ris, pasta, pressad potatis, eller bara en skiva vitt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.