- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Ett snabbt och enkelt recept, perfekt när man har bråttom, men som ändå blir väldigt gott. Det faktum att man bankar ut filén förkortar tillagningstiden och minskar risken för att köttet inte blir genomstekt.
Bild kommer vid nästa tillfälle jag lagar det!
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna på var sitt ark plastfolie. Salta och lägg på timjan. Riv över citronskal och parmesan, direkt från rivjärnet. Täck med prosciuttoskivorna och låt dem överlappa varandra något.
- Lägg sedan ett lager plastfolie ovanpå. Ta en gjutjärnspanna eller vanlig kastrull och banka ut filéerna till ca en cm tjocklek. Hetta upp rapsolja och smör i stekpanna och stek filéerna ett par minuter på var sida. Salta och peppra på "kycklingsidan". Sidan med skinka ska ha fin brun stekyta och vara knaprig. Lägg upp på tallrikar, gärna varma.
- Fräs sedan upp bönorna i stekfettet efter filéerna. Tillsätt kycklingfond och balsamvinäger. Häll sist över grädden. Låt stå och gotta till sig någon minut.
- Servera med ris, pasta, pressad potatis, eller bara en skiva vitt bröd.
Publicerat den
24 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar