Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling och majscrêpes

 
Skriv ut

Klassiska franska crêpes fylls med ljuvligt krämig kyckling, majs och spenatstuvning. 301 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg 2 ½ dl vetemjöl i en skål och rör ner ägget och äggulan. Tillsätt 2 ½ dl av mjölken lite i taget under vispning till en slät smet. Häll över smeten i en bringare, täck över och ställ åt sidan 30 minuter.
  2. Hetta upp margarinet i en kastrull. Strö över 2 msk mjöl när margarinet börjar fräsa och vispa till en jämn pasta. Sänk värmen och vispa ner resten av mjölken lite i taget tills väl blandat. Öka värmen och vispa under omrörning tills såsen börjar sjuda. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Tillsätt kyckling och majs och värm upp. Rör ner spenaten i stuvningen och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp en teflonstekpanna på medelvärme och pensla med margarin. Häll på en åttondel av crêpessmeten och snurra stekpannan så att smeten formar en rund, tunn crêpe. Grädda 2-3 minuter till fast och lägg över på ett fat. Upprepa med resten av smeten till 8 crêpes.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper. Portionera upp en åttondel av kycklingstuvningen på varje crêpe och rulla ihop. Lägg över i den ugnsfasta formen och ställ in i ugnen 10 minuter tills genomvarma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.