En otroligt god rätt när tiden är knapp och matlusten är stor.
Instruktioner
- Skölj och torka kycklingfiléerna. Skär dem tväröver i 2-3 cm breda strimlor. Dela fänkålen och skär halvorna i tunna klyftor.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fänkålen och låt den få lite färg. Ta upp den och lägg åt sidan.
Stek sedan kycklingbitarna gyllenbruna på alla sidor.
- Lägg ner fänkålen bland kycklingbitarna och häll på vatten och kycklingfond. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
Täck med lock och låt sjuda på svag värme i 5-8 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
- Tomatpasta med chilihetta:
- Skala och hacka löken. Finhacka chilifrukten.
Fräs löken mjuk i oljan utan att den får färg. Tillsätt pressad vitlök och chili och fräs ett ögonblick under omrörning.
- Häll på krossade tomater och krydda med tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt såsen puttra ca 10 minuter till en tjock såsröra.
- Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningar på paketet.
Blanda avrunnen pasta med riven parmesanost och tomat röra. Smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklingen med tomatpastan.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar