Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling och tomatpasta med chilihetta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En otroligt god rätt när tiden är knapp och matlusten är stor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka kycklingfiléerna. Skär dem tväröver i 2-3 cm breda strimlor. Dela fänkålen och skär halvorna i tunna klyftor.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fänkålen och låt den få lite färg. Ta upp den och lägg åt sidan. Stek sedan kycklingbitarna gyllenbruna på alla sidor.
  3. Lägg ner fänkålen bland kycklingbitarna och häll på vatten och kycklingfond. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Täck med lock och låt sjuda på svag värme i 5-8 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
  4. Tomatpasta med chilihetta:
  5. Skala och hacka löken. Finhacka chilifrukten. Fräs löken mjuk i oljan utan att den får färg. Tillsätt pressad vitlök och chili och fräs ett ögonblick under omrörning.
  6. Häll på krossade tomater och krydda med tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt såsen puttra ca 10 minuter till en tjock såsröra.
  7. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningar på paketet. Blanda avrunnen pasta med riven parmesanost och tomat röra. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera kycklingen med tomatpastan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.