Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling på couscous

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda kycklingrätt med kaneldoftande kyckling som ligger på en bädd av couscous och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingbrösten på mitten och lägg dem i en skål. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Blanda lök och vitlök med yoghurt, kanel och spiskummin. Häll blandningenöver kycklingen. Täck över och ställ kallt i 30 minuter.
  2. Ansa och hacka chilin. Koka upp buljongen tillsammans med curry, kanel och spiskummin. Häll ner couscous och rör om. Blanda ner chili och ärter. Täck över och låt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter tills all vätska har absorberats. Rör om med en gaffel, täck över och håll varmt.
  3. Stryk av marinaden från kycklingen. Salta och peppra filéerna. Värm upp oljan i en teflonstekpanna på stark värme. Bryn kycklingbrösten kraftigt. Sätt ner värmen och stek kycklingen ytterligare 4 minuter på varje sida. Lägg upp couscous på ett uppfärmt serveringsfat, lägg kycklingen ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.