En härligt doftande och färgstark rätt som bränner lite på tungan men värmer gott i kylan.
( starkheten reglerar man själv) Går att utesluta.
Instruktioner
- Bryn kycklingbitarna i olivolja över ganska stark värme så att de får kraftig färg.
- Lägg över dem på ett ungssäkert fat och salta.
Skär den spanska pepparn i tunna skivor.
Smaka på den och försök avgöra hur mycket du vågar ta. Kärnorna ska inte vara med.
- Skär champinjonerna i tjocka skivor och fräs peppar och champinjoner över stark värme några minuter. Krydda med hackad eller pressad vitlök och fördela allt över kycklingen på fatet.
- Stek kycklingen färdig i 200 C ca 30 minuter eller tills kycklingköttet är minst 73 grader i mitten på t ex ett lårben. Strö skivade oliver över.
- Servera med Basmatiris ( speciellt stekt ris) eller kokt ris och t ex broccoli och blomkål blandat i bucketter samt citronklyftor.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar