Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling på spanskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt doftande och färgstark rätt som bränner lite på tungan men värmer gott i kylan. ( starkheten reglerar man själv) Går att utesluta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingbitarna i olivolja över ganska stark värme så att de får kraftig färg.
  2. Lägg över dem på ett ungssäkert fat och salta. Skär den spanska pepparn i tunna skivor. Smaka på den och försök avgöra hur mycket du vågar ta. Kärnorna ska inte vara med.
  3. Skär champinjonerna i tjocka skivor och fräs peppar och champinjoner över stark värme några minuter. Krydda med hackad eller pressad vitlök och fördela allt över kycklingen på fatet.
  4. Stek kycklingen färdig i 200 C ca 30 minuter eller tills kycklingköttet är minst 73 grader i mitten på t ex ett lårben. Strö skivade oliver över.
  5. Servera med Basmatiris ( speciellt stekt ris) eller kokt ris och t ex broccoli och blomkål blandat i bucketter samt citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.