Skär kycklingfiléerna i 15-20 bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över kycklingbitarna. Täck över fatet och låt stå i kylskåp minst 20 minuter, gärna längre. Rör om emellanåt.
Hacka och fräs löken mjuk i oljan på svag värme ca 8 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till såsen utom crème fraiche. Blanda också i 1 dl vatten. Låt det koka upp, lägg lock på pannan och koka på svag värme, ca 15 minuter.
Grilla eller stek kycklingbitarna 12-15 minuter tills de är helt genomstekta. Vänd dem en gång under tiden.
Ta av locket från pannan och låt såsen koka ihop något. Blanda i crème fraiche och lägg sedan i kycklingbitarna. Låt allt koka på svag värme ytterligare några minuter. Garnera gärna med några kvistar med färsk koriander. Serveras med kokt ris, sallad, skivad gul lök och tomatklyftor.