Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lyxig smalmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i 15-20 bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över kycklingbitarna. Täck över fatet och låt stå i kylskåp minst 20 minuter, gärna längre. Rör om emellanåt.
  2. Hacka och fräs löken mjuk i oljan på svag värme ca 8 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till såsen utom crème fraiche. Blanda också i 1 dl vatten. Låt det koka upp, lägg lock på pannan och koka på svag värme, ca 15 minuter.
  3. Grilla eller stek kycklingbitarna 12-15 minuter tills de är helt genomstekta. Vänd dem en gång under tiden.
  4. Ta av locket från pannan och låt såsen koka ihop något. Blanda i crème fraiche och lägg sedan i kycklingbitarna. Låt allt koka på svag värme ytterligare några minuter. Garnera gärna med några kvistar med färsk koriander. Serveras med kokt ris, sallad, skivad gul lök och tomatklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.