Örter och lime ger somrig smak till den här lättlagade kycklingrätten.
Instruktioner
- Ugn 150°
Limesmör: Rör smöret mjukt. Tillsätt limeskalet samt kryddorna och rör så de fördelas i smöret.
Klicka upp smöret på smörpapper eller plastfolie och forma till en rulle.
Placera smöret kylskåpskallt.
- Skär längsgående snitt i sidan på kycklingfiléerna. Knaperstek baconet och hacka det i småbitar tillsammans med pinjenötterna och örterna.
Fyll filéerna med det finhackade. Vik ihop filéerna och fäst snittet med tandpetare. Krydda med salt och peppar och stek gyllenbruna i lite olja.
Efterstek i ugnen på 150° i ca 15 minuter.
- Skiva rotfrukter och lök tunt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisen gyllenbrun. Vänd ner morötter, lök och fänkål och låt steka med i några minuter.
Blanda ner örterna, krydda med salt och peppar.
- Fördela grönsakerna på varma tallrikar. Lägg filéerna ovanpå och avsluta med en skiva limesmör.
Servera med en enkel sallad och ringla ev lite balsamsirap runt anrättningen.
- Lycka till! Smaklig måltid!
Publicerat den
10 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar