Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbröst med limesmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Örter och lime ger somrig smak till den här lättlagade kycklingrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150° Limesmör: Rör smöret mjukt. Tillsätt limeskalet samt kryddorna och rör så de fördelas i smöret. Klicka upp smöret på smörpapper eller plastfolie och forma till en rulle. Placera smöret kylskåpskallt.
  2. Skär längsgående snitt i sidan på kycklingfiléerna. Knaperstek baconet och hacka det i småbitar tillsammans med pinjenötterna och örterna. Fyll filéerna med det finhackade. Vik ihop filéerna och fäst snittet med tandpetare. Krydda med salt och peppar och stek gyllenbruna i lite olja. Efterstek i ugnen på 150° i ca 15 minuter.
  3. Skiva rotfrukter och lök tunt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisen gyllenbrun. Vänd ner morötter, lök och fänkål och låt steka med i några minuter. Blanda ner örterna, krydda med salt och peppar.
  4. Fördela grönsakerna på varma tallrikar. Lägg filéerna ovanpå och avsluta med en skiva limesmör. Servera med en enkel sallad och ringla ev lite balsamsirap runt anrättningen.
  5. Lycka till! Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.