Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbröst med syltad schalottenlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syltad schalottenlök är kanske vardagsmat för många. Jag tyckte att det hela borde undersökas, och det var det värt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala schalottenlökarna och itudela dem. Smält drygt hälften (30 g) smör i en kastrull och lägg i schalottenlökarna under omrörning, så att de stryks in med smör. Strö över socker och häll på balsamvinäger. Låt smälta i två minuter. Häll på vinet, salta och peppra, och låt småkoka i 30 minuter. Salta och peppra kycklingbrösten och stek dem i resten av smöret, ca fem minuter per sida. Lägg undan och håll varmt mellan ett par tallrikar. Lös upp det som blivit kvar i botten på stekpannan med hjälp av kycklingbuljongen (höj värmen, häll i kycklingbuljongen och skrapa en stund stekpannans botten för att erhålla en liten sås). Tillsätt schalottenlökarna, sellerin och salviabladen. Krön med kycklingbrösten och värm upp det hela i fem minuter innan du serverar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.