Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbröst med ugnsbakade rotsaker och örtmajonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt smakrik vitaminbomb. Rotgrönsakerna sköter sig själva i ugnen medan du tillagar kycklingen och majonnäsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rotfrukter: Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Tvätta rotsakerna. Skala endast rotsellerin. Skär grönsakerna i bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills de fått färg och mjuknat.
  3. Kyckling: Salta och peppra kycklingen. Bryn kycklingen på båda sidor i olivolja och smör. Sänk värmen och ös smöret över kycklingen. Sätt i en stektermometer i tjockaste filén och stek på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader. Låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp filéerna.
  4. Örtmajonnäs: Knäck ägget i en cylinderformad skål, tillsätt dijonsenap, vitlöksklyfta och repade kryddor och använd stavmixer till att göra majonnäsen. Häll sakta i rapsoljan till önskad konsistens under gång. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg salladsbladen på ett stort fat och sedan rotfrukter och kycklingfiléer. Garnera eventuellt med tunt skivade rädisor och rucolablommor och ringla över örtmajonnäs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.