En riktigt smakrik vitaminbomb. Rotgrönsakerna sköter sig själva i ugnen medan du tillagar kycklingen och majonnäsen.
Instruktioner
- Rotfrukter:
Sätt ugnen på 250 grader.
- Tvätta rotsakerna. Skala endast rotsellerin. Skär grönsakerna i bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills de fått färg och mjuknat.
- Kyckling:
Salta och peppra kycklingen. Bryn kycklingen på båda sidor i olivolja och smör. Sänk värmen och ös smöret över kycklingen. Sätt i en stektermometer i tjockaste filén och stek på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader. Låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp filéerna.
- Örtmajonnäs:
Knäck ägget i en cylinderformad skål, tillsätt dijonsenap, vitlöksklyfta och repade kryddor och använd stavmixer till att göra majonnäsen. Häll sakta i rapsoljan till önskad konsistens under gång. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg salladsbladen på ett stort fat och sedan rotfrukter och kycklingfiléer. Garnera eventuellt med tunt skivade rädisor och rucolablommor och ringla över örtmajonnäs.
Publicerat den
3 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar