Smaker från Asien har inspirerat till denna sunda burgare.
Instruktioner
- Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Ansa, ta bort torra blad och finhacka citrongräset.
Blanda chili, vitlök, citrongräs, färs, ägg, salt och peppar.
Arbeta färsen kraftigt tills den börjar tjockna, annars blir burgaren för lös. Forma till 4 burgare.
Grilla burgarna tills de är genomstekta, 5-6 minuter på varje sida.
- Kärna ur avokadorna och mosa grovt med olja, citronsaft, salt och peppar.
Skala och skär rättikan tunt med mandolin eller potatisskalare. Låt ligga ca 10 minuter i iskallt vatten så att smaken mildras.
- Skär tomat och lök i tunna skivor, skölj och bryt salladen i bitar. Bred avokadoröra på över och undersidan av bröden. Lägg på salladsbladen, burgarna och resten av grönsakerna.
Publicerat den
2 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar