Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingburgare med avokadokräm och krispig rättika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaker från Asien har inspirerat till denna sunda burgare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Ansa, ta bort torra blad och finhacka citrongräset. Blanda chili, vitlök, citrongräs, färs, ägg, salt och peppar. Arbeta färsen kraftigt tills den börjar tjockna, annars blir burgaren för lös. Forma till 4 burgare. Grilla burgarna tills de är genomstekta, 5-6 minuter på varje sida.
  2. Kärna ur avokadorna och mosa grovt med olja, citronsaft, salt och peppar. Skala och skär rättikan tunt med mandolin eller potatisskalare. Låt ligga ca 10 minuter i iskallt vatten så att smaken mildras.
  3. Skär tomat och lök i tunna skivor, skölj och bryt salladen i bitar. Bred avokadoröra på över och undersidan av bröden. Lägg på salladsbladen, burgarna och resten av grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.