Mjäll, härlig biff med soliga smaker av tomat och grillad paprika. Bönorna gör salladen matig och basilikaricottan hela rätten len.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Blanda färs, lök, tomatcréme, 1 tsk salt, 1 krm peppar, potatismjöl och grädde.
Forma till 8 biffar. Stek dem i matfettet i en stekpanna 2-3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.
- Dela tomaterna, skala och skiva löken tunt. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda tomater,lök, bönor, oliver och paprika.
Vänd ner rucolan.
Rör ihop vinägerna med 1 msk av olivoljan och ringla över salladen.
- Skär brödet i bitar och rosta dem i en stekpanna med resten av olivoljan tills de är gyllenbruna och knapriga.
Toppa salladen med brödet.
- Skär basilikan grovt, rör ner den med citronskalet i ricottan och smaka av med salt och peppar
- Servera biffarna med bondsalladen och basilikaricottan.
Publicerat den
4 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar