Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfärsbiffar med bondsallad och basilikaricotta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mjäll, härlig biff med soliga smaker av tomat och grillad paprika. Bönorna gör salladen matig och basilikaricottan hela rätten len.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Blanda färs, lök, tomatcréme, 1 tsk salt, 1 krm peppar, potatismjöl och grädde. Forma till 8 biffar. Stek dem i matfettet i en stekpanna 2-3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.
  2. Dela tomaterna, skala och skiva löken tunt. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda tomater,lök, bönor, oliver och paprika. Vänd ner rucolan. Rör ihop vinägerna med 1 msk av olivoljan och ringla över salladen.
  3. Skär brödet i bitar och rosta dem i en stekpanna med resten av olivoljan tills de är gyllenbruna och knapriga. Toppa salladen med brödet.
  4. Skär basilikan grovt, rör ner den med citronskalet i ricottan och smaka av med salt och peppar
  5. Servera biffarna med bondsalladen och basilikaricottan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.