Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med curryris och apelsinsås.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Härliga dofter och härliga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och kajennpeppar. Bryn dem i smör runtom och låt dem eftersteka under lock i 18-20 min.
  2. Lägg 1 msk smör och lite curry i en kastrull och vänd ner riset. Koka riset med buljongtärningen enl anvisn på förpackn och rör ner ärterna mot slutet av koktiden.
  3. Tvätta en av apelsinerna till såsen noga och riv skalet tunt. Pressa ur saften och blanda med vatten till 3 ½ dl vätska. Koka upp vätskan med det rivna skalet, ingefära, kycklingfond och majsena. Smaka av med mango chutney, salt, peppar och lite socker. Skär bort allt skal och det vita från de resterande apelsinerna och skär köttet i tunna skivor eller hinnfria klyftor. Blanda ner dem i såsen och smaka av till önskad styrka och sötma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.