Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med svamp- och jordärtskocksgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kycklingfilé som serveras med en underbart god gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och koka jordärtskockorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Ansa svampen. Skär jordärtskockorna i stora bitar. Stek svamp och finhackad vitlök i smör i en stekpanna tills vätskan dunstat och svampen fått fin färg.
  3. Blanda svamp och skockor i en ugnsfast smord form. Häll över grädde och strö över ost. Gratinera i ugn ca 15 minuter.
  4. Stek kycklingfiléerna i smör så att de får fin färg på båda sidor, salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugn ca 10 minuter.
  5. Strimla sockerärterna och koka dem i saltat vatten i 1 minut. Häll av i durkslag och blanda med ärtskott.
  6. Servera kycklingen med gratängen och sockerärter. Garnera med färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.