Saftig kycklingfilé som serveras med en underbart god gratäng.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och koka jordärtskockorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Ansa svampen.
Skär jordärtskockorna i stora bitar.
Stek svamp och finhackad vitlök i smör i en stekpanna tills vätskan dunstat och svampen fått fin färg.
- Blanda svamp och skockor i en ugnsfast smord form. Häll över grädde och strö över ost.
Gratinera i ugn ca 15 minuter.
- Stek kycklingfiléerna i smör så att de får fin färg på båda sidor, salta och peppra.
Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugn ca 10 minuter.
- Strimla sockerärterna och koka dem i saltat vatten i 1 minut.
Häll av i durkslag och blanda med ärtskott.
- Servera kycklingen med gratängen och sockerärter.
Garnera med färsk timjan.
Publicerat den
5 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar