Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé, panerad med solrosfrö och parmesan

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Recept från dagens bilaga i KVP, så det är otestat av mig. Det kommer från en TV-kock, Sara Bergner

Ingredienser

Instruktioner

Mixa solrosfrön, persilja, vitlök och grovt tärnad parmesan i en matberedare. Blanda ner citronskalet (var noga med att bara riva det yttersta skalet). Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar och häll över citronsaften. Vänd bitarna i frö- och ostblandningen. Lägg dem i en stor oljad ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga i 200 g ca 15 minuter. Kolla att kycklingen är helt genomstekt före servering. Dekorera gärna med citronklyftor och persilja. Servera med rostade rotfrukter och yoghurtsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.