Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfritter med tomat- och majssalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vill du planera dagen innan? Perfekt! Förbered då tomat- och majssalsan dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman kyckling- eller kalkonfärsen med limejuice, chili, purjolök, fisksås, äggvita, kokos, svartpeppar samt mjölk. Blanda noga till en slät smet.
  2. Skär tomaterna i mindre klyftor (om tomaterna är små, hacka annars tomaterna fint) och strimla salladslöken. Blanda samman med majs, limesaft, chili och vitlök. Smak av med salt och peppar samt eventuellt mer limesaft.
  3. Hetta upp en stekpanna med rikligt med rapsolja och provstek lite kyckling- eller kalkonfärs tills den fått fin färg på båda sidor och är genomstekt. Smaka av och krydda eventuellt upp färsen med salt, peppar eller lite limesaft.
  4. Klicka därefter ut små högar av färsen (den är ganska lös) i stekpannan och stek i cirka 3 minuter på vardera sida eller tills de fått fin färg på båda sidor. Servera genast tillsammans med tomat- och majssalsa

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.