En klassisk rätt i länderna kring Medelhavet med mängder av alldeles färska vitlöksklyftor som du kan äta med skalet på. Fina grönsaker, kryddgrönt och vermouth får också puttra med kycklingen i grytan.
Instruktioner
- Skölj kycklingen och dela den i 10 bitar (2 ben, 2 lår, 2 vingar och 4 bröstbitar). Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna till fin färg runt om. Salta.
- Skala löken och skär den i tunna skivor. Putsa sellerin genom att dra av de träaktiga trådarna. Skär sedan stjälk och blad i bitar. Skala morötterna och strimla dem. Skålla, skala och skär tomaterna i bitar. Skölj och hacka persiljan grovt.
- Skär bort det grova, nedre delen på vitlöksklyftorna, men skala dem inte. Lägg alla grönsaker och rotfrukter i en vid gryta och lägg till slut kycklingbitarna överst.
- Koka ur kycklingpannan med vermouth och rör om väl så att skyn blandas med vinet. Häll skyn i grytan och låt sjuda 20 minuter på svag värme. Tillsätt timjan och sjud 10 minuter till. Servera ur grytan.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar