Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med massor av vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk rätt i länderna kring Medelhavet med mängder av alldeles färska vitlöksklyftor som du kan äta med skalet på. Fina grönsaker, kryddgrönt och vermouth får också puttra med kycklingen i grytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kycklingen och dela den i 10 bitar (2 ben, 2 lår, 2 vingar och 4 bröstbitar). Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna till fin färg runt om. Salta.
  2. Skala löken och skär den i tunna skivor. Putsa sellerin genom att dra av de träaktiga trådarna. Skär sedan stjälk och blad i bitar. Skala morötterna och strimla dem. Skålla, skala och skär tomaterna i bitar. Skölj och hacka persiljan grovt.
  3. Skär bort det grova, nedre delen på vitlöksklyftorna, men skala dem inte. Lägg alla grönsaker och rotfrukter i en vid gryta och lägg till slut kycklingbitarna överst.
  4. Koka ur kycklingpannan med vermouth och rör om väl så att skyn blandas med vinet. Häll skyn i grytan och låt sjuda 20 minuter på svag värme. Tillsätt timjan och sjud 10 minuter till. Servera ur grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.