- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Gryträtter är överhuvudtaget praktisk och god mat och passar lika bra till vardags som till fest. Här är ett litet gammaldags recept på en kycklinggryta som är fin i smak, dryg och billig. I sista minuten häller man över en väl smaksatt gräddfilssås.
Instruktioner
- Skölj, torka av och stycka kycklingen. Bryn kycklingbitarna i matfett i en stekpanna. Krydda och lägg över dem i en gryta. Späd med buljongen och låt det hela koka upp. Efterstek under lock på svag värme ca 10 minuter.
- Skölj och skala morötterna och skär dem i skivor. Dela tomaterna i bitar. Tillsätt morötter och tomater till kycklinggrytan. Låt det hela eftersteka på svag värme under lock ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är lagom genomstekt.
- Sila upp stekskyn i en liten kastrull och hetta upp den. Tillsätt gräddfil eller crème fraîche och låt det bli genomvarmt - det får inte koka (så var det på den tiden när jag prenumererade på den här kortserien, numera är ju fraîchen kokbar!).
- Häll såsen över kycklingen och servera med potatis eller kokt ris och en sallad.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar