Smakrik och nyttig pilaff med matdinkel.
Instruktioner
- Koka edamamebönorna eller ärterna i lättsaltat vatten några få minuter- de ska inte bli för mjuka. Låt rinna av och ställ åt sidan. Hacka och förbered också de andra grönsakerna. Stöt korianderfröna i en mortel. Rosta mandeln i en stekpanna utan fett, tippa upp på tallrik och ställ åt sidan så länge.
- Fräs lök, vitlök och bladselleri sakta i både smör och olivolja i en gryta. Dofta över curry och korianderfrön, och fräs någon minut under omrörning. Lägg i dinkelkornen och rör om. Häll i buljongen. Koka upp, sänk värmen till ett minimum och sjud sakta under lock tills kornen är nästan mjuka. Det tar ca 25 minuter.
- Strimla under tiden kycklinglårfiléerna. Värm lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna, salta och peppra. Vänd ner bitarna i pilaffen efter de 25 minuterna. Vänd också ner bönorna eller ärterna och koka lite tills kycklingen är genomstekt.
- Blanda ner hackade örter i den färdiga pilaffen och strö över den rostade mandeln. Smaka av, kanske behövs det lite mer salt och peppar. Pluffa upp pilaffen med en gaffel och servera direkt!
Publicerat den
15 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar