Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelrisotto med halstrad sej

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dinkel istället för ris funkar alldeles utmärkt till en risotto, mer smak och nyttigare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och stek den på låg värme i olja tills den blir genomskinlig. Tillsätt dinkel och vitt vin och låt koka på svag medelvärme utan lock.
  2. Skär sparrisen i bitar. Koka upp buljongen och förväll sparrisen lätt. Ta upp sparrisen men spara buljongen. När vinet har ångat bort så tillsätter du buljongen så att det täcker dinkeln.
  3. Blanda ordentligt och låt småkoka under lock. Tillsätt mer buljong efterhand som den sugs upp av dinkeln. Efter ca 20 minuter är dinkeln färdig. Blanda i sparrisen samt osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Salta och vitpeppra fisken och stek den i smör. Använder du fryst fiskfilé smakar den bäst om den långsamt får tina i kylskåp.
  5. Servera risotton med halstrad sej.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.