Dinkel istället för ris funkar alldeles utmärkt till en risotto, mer smak och nyttigare!
Instruktioner
- Finhacka löken och stek den på låg värme i olja tills den blir genomskinlig. Tillsätt dinkel och vitt vin och låt koka på svag medelvärme utan lock.
- Skär sparrisen i bitar. Koka upp buljongen och förväll sparrisen lätt. Ta upp sparrisen men spara buljongen.
När vinet har ångat bort så tillsätter du buljongen så att det täcker dinkeln.
- Blanda ordentligt och låt småkoka under lock.
Tillsätt mer buljong efterhand som den sugs upp av dinkeln.
Efter ca 20 minuter är dinkeln färdig.
Blanda i sparrisen samt osten. Smaka av med salt och peppar.
- Salta och vitpeppra fisken och stek den i smör. Använder du fryst fiskfilé smakar den bäst om den långsamt får tina i kylskåp.
- Servera risotton med halstrad sej.
Publicerat den
22 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar