Queneller är avlånga färsbullar av fisk, fågel eller ljust kött som pocheras i buljong eller lättsaltat vatten.
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och 2 vitlöksklyftor. Lägg löken i en gryta och tillsätt tomater, tomatpuré, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 minuter. Mixa slätt med mixerstav.
- Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 1 msk saft. Skär resten av citronen i klyftor. Hacka halva krukan timjan.
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Mixa dem i en matberedare tillsammans med citronskal, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda i den hackade timjanen.
- Koka upp 7 dl vatten med 1 tsk salt. Forma kycklingfärsen till ovala bullar (queneller). Lägg dem i grytan och låt sjuda under lock ca 10 minuter, tills de är genomkokta.
- Skala och skiva 2 vitlöksklyftor. Fräs dem i 2 msk olja ca 3 minuter. Tillsätt haricots verts och låt fräsa ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt.
- Servera quenellerna med citronklyftor, tomatsås, haricots verts och potatismos eller bröd. Garnera med resterande timjan.
Publicerat den
10 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar