Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med fruktig tomatsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Tillägget av ananas ger den här tomatsåsen en god och fruktig smak, som passar bra till både stekt och grillad kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg träspetten i kallt vatten.
  2. Skär bort skalet från ananasen och skär den i bitar. Spara den juice som bildas.
  3. Lägg kycklingfiléerna mellan ett par smörpapper och banka ut dem lätt så att de blir jämntjocka. Skär sedan var och en tvärs över i 5 strimlor. Trä upp strimlorna i sicksack på spetten och avsluta varje spett med en ananasbit. Pressa vitlöksklyftan i oljan. Pensla spetten med oljan och låt dem ta smak en halvtimme.
  4. Sätt ugnen på 225°.
  5. Sås: Blanda ananasjuice, soya, vinäger, socker och de passerade tomaterna. Salta, peppra och ge såsen ett uppkok. Red av den med potatismjöl utrört i litet kallt vatten.
  6. Salta och peppra spetten, lägg dem på plåt och ugnsstek dem 10-12 minuter - eller grilla dem på grillen. Servera med såsen ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.