Tillägget av ananas ger den här tomatsåsen en god och fruktig smak, som passar bra till både stekt och grillad kyckling.
Instruktioner
- Lägg träspetten i kallt vatten.
- Skär bort skalet från ananasen och skär den i bitar. Spara den juice som bildas.
- Lägg kycklingfiléerna mellan ett par smörpapper och banka ut dem lätt så att de blir jämntjocka. Skär sedan var och en tvärs över i 5 strimlor. Trä upp strimlorna i sicksack på spetten och avsluta varje spett med en ananasbit. Pressa vitlöksklyftan i oljan. Pensla spetten med oljan och låt dem ta smak en halvtimme.
- Sätt ugnen på 225°.
- Sås: Blanda ananasjuice, soya, vinäger, socker och de passerade tomaterna. Salta, peppra och ge såsen ett uppkok. Red av den med potatismjöl utrört i litet kallt vatten.
- Salta och peppra spetten, lägg dem på plåt och ugnsstek dem 10-12 minuter - eller grilla dem på grillen. Servera med såsen ljummen eller kall.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar