Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett på couscous eller bulgur

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

240 kcal per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina frysta kycklingfiléer. Skär dem i ca 3 bitar på längden.
  2. Blanda teriyakisås och mango chutney på t.ex. en tallrik. Vänd kycklingen i blandningen och låt dem ligga medan tillbehören förbereds.
  3. Sätt ugnen på grillvärme (eller värm utegrillen). Lägg grillspett av trä i blöt i vatten.
  4. Tillaga couscous eller bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Blanda ingefära, vinäger, socker och lime i en skål. Lägg i gurkan och blanda om.
  6. Stick in grillspetten på längden i kycklingfilébitarna. Lägg dem på galler i en liten långpanna eller över glöden. Grilla tills köttet är helt färdigt, ca 5 min per sida. Pensla gärna med marinaden under grillningen. Salta och peppra.
  7. Blanda couscous eller bulgur med gurksalladen och smaksätt mer om det behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.