Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakad chokladtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Så här förvandlas en kokoskaka till en mumsig tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det avsvalnade smöret och kokosen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Häll smeten i smord form ca. 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.
  2. Glasyr: Hacka chokladen grovt. Låt grädden koka upp. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta. Rör i sockret. Låt stelna till lagom konsistens för att kunna bredas på kakan.
  3. Garnering: Vispa grädden och spritsa den på kakans kanter. Dela jordgubbarna och lägg på dem. Strö över lite kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.