- Serverar: 8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Så här förvandlas en kokoskaka till en mumsig tårta.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°.
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt det avsvalnade smöret och kokosen.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner det i smeten. Häll smeten i smord form ca. 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Låt svalna.
- Glasyr: Hacka chokladen grovt.
Låt grädden koka upp. Ta den från värmen.
Lägg i chokladen och låt den smälta.
Rör i sockret. Låt stelna till lagom konsistens för att kunna bredas på kakan.
- Garnering:
Vispa grädden och spritsa den på kakans kanter.
Dela jordgubbarna och lägg på dem.
Strö över lite kokos.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar