- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En enkel och lätlagad husmansrätt.
Instruktioner
- Skär purjon i tunna skivor och fräs den i matfettet.
Tillsätt riset, blanda om och låt koka tillsammans någon minut. Häll sedan i vattnet och kryddorna och rör om. Låt riset koka under lock tills vattnet är borta.
- Smörj en eldfast form. Lägg därefter lite ris i botten, lägg därefter en matsked ris på varje skinkskiva.
Rulla ihop varje skiva och lägg dem i formen. Överblivet purjoris lägges uppe på skinkskivorna.
- Vispa samman ströbröd, kaffegrädde och det mesta av osten och häll den över skinkan och riset. Strö på resten av osten och gratinera i 275 grader i mitten av ugnen tills ytan är gyllenbrun.
- Servera gärna med minibaguette och grönsallad.
Publicerat den
19 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar