Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagat med ris och skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En enkel och lätlagad husmansrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär purjon i tunna skivor och fräs den i matfettet. Tillsätt riset, blanda om och låt koka tillsammans någon minut. Häll sedan i vattnet och kryddorna och rör om. Låt riset koka under lock tills vattnet är borta.
  2. Smörj en eldfast form. Lägg därefter lite ris i botten, lägg därefter en matsked ris på varje skinkskiva. Rulla ihop varje skiva och lägg dem i formen. Överblivet purjoris lägges uppe på skinkskivorna.
  3. Vispa samman ströbröd, kaffegrädde och det mesta av osten och häll den över skinkan och riset. Strö på resten av osten och gratinera i 275 grader i mitten av ugnen tills ytan är gyllenbrun.
  4. Servera gärna med minibaguette och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.