Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritstryffelchoklad med färgglatt strössel

 
Skriv ut

Ljuvlig chokladtryffel med smak av lakrits. Servera på ett roligt sätt med äggskal nu till påsk. Lakritspulver finns ofta i butkerna nu. Om du inte hittar det kan du köpa turkisk peppar och mortla den till ett pulver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad. Dela äggvita och gula. Vispa äggvitan styvt. Blanda den smälta chokladen med äggulan, olja och lönnsirap. Smaka av med lakritspulver. Vänd ner äggvitan.
  2. Tvätta äggskalen och skeda upp chokladmoussen i äggskalen i äggkoppar. Strö över lite strössel och ställ svalt ett par timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.