Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm à la Medelhavet

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Lamm som passar utmärkt med getostkräm! Se separat recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet på ugnsfolie på ett ugnssäkert fat. Stick små hål i köttet med en liten vass kniv. Krydda köttet med salt och peppar. Blanda ingredienserna till marinaden.
  2. Häll marinaden över köttet och gnid in den i köttet. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen. Slå in köttet i ugnsfolien så att det blir ett paket. Stek köttet i nedre delen av ugnen, tills termometern visar 40 grader. Ta sedan bort folien. Lägg cocktailtomaterna runt om köttet. Ringla över olivoljan och smula flingsaltet över tomaterna. Sätt tillbaka fatet i nedre delen av ugnen och stek köttet till önskad temperatur. När termometern visar cirka 60 grader är steken rosa inuti, vid 65 grader är steken lättrosa inuti, vid 75 grader helt genomstekt. Låt steken vila, gärna övertäckt med folie, cirka 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.