Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter med grillade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär aubergine och zucchini i knappt cm-tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i klyftor. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Pensla grönsakerna lätt med olja och grilla dem 3–4 minuter på varje sida. Lägg i en skål.
  3. Vispa ihop 3/4 dl olja, citronskal och juice med timjan. Häll det över de ännu varma grönsakerna. Vänd runt och krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Skala och riv vitlöken. Grilla kotletterna ca 3 minuter på varje sida.
  5. Blanda riven vitlök med 1/2 dl olja. Pensla kotletterna med oljan mot slutet. Krydda med salt och peppar. Servera med grönsakerna och gärna den rostade vitlökscrèmen.
  6. Vilökscréme: Sätt ugnen på 200°C. Dela 1 hel vitlök med skal på »längden» (horisontellt). Lägg med snittytorna upp i en liten ugnsform. Ringla över 2 tsk olja.
  7. Tillaga i ugn ca 35 minuter, tills vitlöken är mjuk inuti. Täck med folie om den börjar bli bränd. Låt svalna. Kläm ut innehållet ur vitlöken och hacka det lätt. Lägg det i en skål. Hacka sardellfiléer och blanda i. Rör i crème fraiche. Smaka av med 1 tsk flingsalt och 1 krm socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.