Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter provencale

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lamm är alltid rätt. Enligt originalreceptet ska det vara hel kotlettrad med ben. Jag använde stek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Koka upp rödvin, vatten, kalvfond och timjan i en kastrull. Red med maizena och sjud 5 minuter. Sila och färga med sojakulör. Smaka av med salt och peppar.
  2. Putsa köttet. Hacka vitlök, rosmarin och timjan. Blanda med olja och gnid in köttet. Salta och peppra. Stick in en stektermometer mitt i köttet och stek i 175 graders varm ugn tills innertempen är knappt 65 grader. Tag ut köttet och linda in det i folie. Skiva upp köttet efter 10 min.
  3. Till servering Skiva zucchini, tomat och aubergine. Varva grönsakerna i en ugnsfast form och krydda med timjan, havssalt och svartpeppar. Ringla över olivolja och stek grönsakerna i ugn, 175 grader i ca 15 min.
  4. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.