Lamm är alltid rätt. Enligt originalreceptet ska det vara hel kotlettrad med ben. Jag använde stek.
Instruktioner
- Börja med såsen. Koka upp rödvin, vatten, kalvfond och timjan i en kastrull. Red med maizena och sjud 5 minuter. Sila och färga med sojakulör. Smaka av med salt och peppar.
- Putsa köttet. Hacka vitlök, rosmarin och timjan. Blanda med olja och gnid in köttet. Salta och peppra. Stick in en stektermometer mitt i köttet och stek i 175 graders varm ugn tills innertempen är knappt 65 grader. Tag ut köttet och linda in det i folie. Skiva upp köttet efter 10 min.
- Till servering
Skiva zucchini, tomat och aubergine. Varva grönsakerna i en ugnsfast form och krydda med timjan, havssalt och svartpeppar. Ringla över olivolja och stek grönsakerna i ugn, 175 grader i ca 15 min.
- Servera med ett gott bröd.
Publicerat den
29 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar