Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammrostbiff med lökmarmelad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rostbiffen är en ganska ny styckningsdel på lamm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg rostbiffarna i en plastpåse eller skål och blandem med pressad citron, vitlök, peppar och mynta. Låt dem ligga svalt. Gör under tiden lökmarmeladen.
  2. Skala och finstrimla lökarna. Skala och finhacka eller riv ingfäran. Stek alltsammans i olja på medelvärme så löken mjuknar men inte får färg ca 5 min.
  3. Blanda ner salt och socker och stek tills sockret smält ca 1 minut. Tillsätt vinäger och låt det puttra tills det mesta av vätskan kokat bort. Rör ner senap och lägg marmeladen i en skål. Låt svalna.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Ta rostbiffarna ur marinaden. Torka dem torra och salta runt om. Hetta upp ola i en stekpanna och bryn rostbiffarna runt om på hög värme ca 1 minut. Lägg dem i en ugnsäker form. Stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader.
  5. Täck rostbiffarna med folie och låt dem vila i rumstemperatur ca 30 min. Höj under tiden till 225 grader och stek klyftpotatisarna i ugnen.
  6. Skär rostbiffarna i tunna skivor. servera med lökmarmelad och klyftpotatis. Strö över färsk timjan och mynta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • majamia 11 mars 2011

    Detta blev underbart gott! Jag serverade det med en potatisgratäng, rårivna rödbetor, sallad och gele. Kan varmt rekomenderas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.