Rostbiffen är en ganska ny styckningsdel på lamm.
Instruktioner
- Lägg rostbiffarna i en plastpåse eller skål och blandem med pressad citron, vitlök, peppar och mynta. Låt dem ligga svalt. Gör under tiden lökmarmeladen.
- Skala och finstrimla lökarna. Skala och finhacka eller riv ingfäran. Stek alltsammans i olja på medelvärme så löken mjuknar men inte får färg ca 5 min.
- Blanda ner salt och socker och stek tills sockret smält ca 1 minut. Tillsätt vinäger och låt det puttra tills det mesta av vätskan kokat bort. Rör ner senap och lägg marmeladen i en skål. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 175 grader. Ta rostbiffarna ur marinaden. Torka dem torra och salta runt om. Hetta upp ola i en stekpanna och bryn rostbiffarna runt om på hög värme ca 1 minut. Lägg dem i en ugnsäker form. Stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader.
- Täck rostbiffarna med folie och låt dem vila i rumstemperatur ca 30 min. Höj under tiden till 225 grader och stek klyftpotatisarna i ugnen.
- Skär rostbiffarna i tunna skivor. servera med lökmarmelad och klyftpotatis. Strö över färsk timjan och mynta.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta blev underbart gott! Jag serverade det med en potatisgratäng, rårivna rödbetor, sallad och gele. Kan varmt rekomenderas