Inget går upp mot en hemmagjord pizza. Den här goda och fylliga bottnen passar mycket bra till den lite syrliga lökmarmeladen. Polentan gör bottnen extra frasig.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Häll över det ljumma vattnet och rör tills jästen löst sig.
- Blanda ner olivolja, grahams- eller rågmjöl och salt i degvätskan. Arbeta in vetemjölet tills det blir en smidig deg.
- Arbeta degen 4-5 minuter för hand eller ett par minuter i en matberedare. Låt degen jäsa cirka 1 timma.
- Gör lökmarmeladen. Skala och halvera löken. Skär löken i skivor. Låt löken småputtra i olivoljan ca 20 minuter utan att ta färg. Smaksätt löken med balsamvinäger, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader. Strö ut lite polenta på ett bakbord. Stjälp upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och forma till runda bottnar, 20-25 cm i diameter. Smörj ugnsplåtar med lite olivolja. För över bottnarna till plåtarna.
- Låt bottnarna jäsa ca 10 minuter innan fyllningen läggs på. Fördela lökmarmeladen jämnt över pizzorna. Lägg sedan på mozzarella och oliver. Grädda pizzorna längst ned i ugnen ca 12 minuter. Strö till sist över riven parmesanost.
Publicerat den
4 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar