Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Gott både till påsk och vid andra tillfällen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader Skär vitlöksklyftorna i mindre bitar, snitta in dem i steken. Gnid in steken med citron, bred på det mjuka smöret, strö på kryddorna Sätt in steken på galler i långpanna. Sätt i stektermometer i mjukaste delen. Stektermometern bör nå ca 82 grader, lite beroende på hur rosa du vill att köttet ska vara. Själv föredrar jag nån grad till.
  2. Detta smakar ljuvligt med en krämig potatisgratäng
  3. OBS! Portionsantalet beror förstås på hur stor lammsteken är

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • delikat 22 mars 2008

    Tack för receptet! Vilken god lammstek det blev. Förutom kryddorna strödde jag på ca 2-3 tsk råsocker! Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.