Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek Barbecue Provencale

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Godare än så här kan det inte bli tror jag. Jag lägger med receptet på blomkålsmos, det är gott men jag skulle påstå att det var godare med potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kryddor och smör som en pasta och täck steken med detta runt om. Paketera steken i folie och låt den stå i kylskåp ungefär 12-24 timmar. Låt den sedan ligga i rumstemperatur i 30 minuter innan den sätts in i ugnen. Låt steken stå i 175 grader i 20-30 minuter/kg. Använd köttermometer för att få exakt temperatur när steken är färdig.
  2. Blomkålsmos: Koka blomkålen i en liten mängd vatten eller ånga den. Mosa den sedan med en stavmixer (eller i matberedare). Tillsätt grädde eller mjölk och kryddor till en god konsistens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.