Paj som görs i långpanna med en fyllning av purjolök, vitlök, gul lök, ansjovis, västerbottenost och oliver. Serveras med en champinjonsallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pajdeg: Blanda hastigt ingredienserna till degen. Kavla ut degen tunt, klä en pajform och skär bort överflödig deg (kan användas till galler). Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i frysan ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalet i 5-7 minuter direkt från frysen. Kanterna halkar inte ner så mycket om man gör så. Du kan också lägga ett bakplåtspapper i botten på pajskalet och fylla på med torkade gula ärter och sedan förgrädda. Därefter är det bara att lyfta upp papperet med ärterna.
- Skär purjolöken i strimlor. Hacka vitlöksklyftorna och den gula löken. Låt all lök puttra några minuter i oljan utan att den tar färg. Salta och peppra.
- Lägg löken i botten på pajskalet, fördela ansjovisen och oliverna över. Blanda osten med äggen och grädden, salta och peppra. Häll smeten över löken och grädda i ca 35 minuter.
- Medan pajen gräddas: Skiva svampen tunt och blanda med senapen och olivoljan, pressa i vitlök. Salta och peppra. Strö rikligt med persilja över. Ta pajen ur ugnen och låt svalna något. Fördela svampen över och servera.
Publicerat den
2 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar