Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantbröd med kefir och honung

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Bakar bröd men alldeles för sällan. Det är så gott med hembakat bröd och det doftar gott i hela huset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Smält smöret och häll i kefir. Låt svalna till fingervarmt innan det hälls över jästen. Blanda i salt och honung. Blanda i matbrödsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 1 1/2 timme i rumstemperatur. Dela degen i 3 delar. Kavla ut varje del till en platta. Rulla från båda långsidorna in mot mitten. Lägg bröden med skarven neråt på bakpappersklädd plåt. Skär tre långa snitt på längden på ovansidan. Låt jäsa ca 45 min. Pensla med vatten och sikta över lite mjöl.
  2. Sätt in bröden i 200° och sänk därefter till 175°. Grädda totalt ca 40 min. Låt bröden svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.